ΠΡΕΜΙΕΡΑ
16 Δεκ 2018
ΑΙΘΟΥΣΑ
 

ΔΥΟ ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΕΣ ΚΟΥΤΑΛΕΣ

Ένας πρίγκιπας που σταματά ξαφνικά να τρώει και να μιλάει φέρνει τους δύο καλύτερους μάγειρες του βασιλείου στην αυλή ενός αυταρχικού Βασιλιά, με τη διαταγή να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ετοιμάσουν το ωραιότερο γεύμα. Η συνεργασία όμως ανάμεσά τους μοιάζει αδύνατη, το χάσμα μεταξύ τους τεράστιο και η θέση στο παλάτι που περιμένει τον νικητή, μία και μοναδική! Μα τι επιτέλους τραβάει η όρεξη του πρίγκιπα; Όταν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο, θα ταξιδέψουν στη Χώρα των Σκέψεων, όπου οι σκέψεις όλων (ακόμα και των ίδιων των παιδιών της παράστασης!) πετάνε στον αέρα και ακούγονται δυνατά! Από αυτό το παράξενο και μαγικό μέρος κανείς όμως δεν μπορεί να φύγει αν δεν μάθει πρώτα... να ακούει!

Η φιλία, ο σεβασμός της διαφορετικότητας και η αξία της συνεργασίας είναι θέματα που θίγονται στο έργο αυτό. Πώς μπορούν άνθρωποι με διαφορετικά πιστεύω και κουλτούρα να συνεργαστούν, απαλλαγμένοι από χρόνιες προκαταλήψεις που έχουν ο ένας για τον άλλον; Πώς γίνεται κάτι που φαντάζει ακατόρθωτο για τον έναν, να λύνεται ως δια μαγείας όταν αποφασίζουν να συνεργαστούν τέσσερα χέρια και δυο μυαλά; Πραγματεύεται, επίσης, την όποια αίσθηση ανωτερότητας και εξουσίας που δεν αφήνει περιθώρια διαλόγου και μας ωθεί συχνά, με τρόπο απόλυτο, να απορρίπτουμε όποιον δεν συμφωνεί μαζί μας. Την αναγκαιότητα να ακολουθεί κανείς τα όνειρά του και τις πραγματικές του επιθυμίες, από τις οποίες όμως μας αποπροσανατολίζει ο διαρκής ανταγωνισμός και η πίεση να είμαστε πάντα και σε όλα οι καλύτεροι.

H διαδραστική θεατρική παράσταση της ομάδας Κοπέρνικος φτάνει την Κρήτη με ...τρένο! Έρχεται κατευθείαν από το Θέατρο - Τρένο στο Ρουφ της Αθήνας, όπου παρουσιάζεται για 4η συνεχή χρονιά, το έργο που έχει αγαπηθεί από χιλιάδες παιδιά.

 

Ηθοποιοί:   Αντώνης Γουγής, Δημήτρης Δημητρόπουλος, Ιωάννης Μυστακίδης
Σκηνοθεσία:   Ελισσαίος Βλάχος
Κείμενο:   Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη
Σκηνικά:   Γκάι Στεφάνου
Μουσική:   Άγγελος Αγγέλου
Στίχοι:  

Έμη Σίνη

Κοστούμια:   Ομάδα Κοπέρνικος, Έμη Σίνη
Φωτισμοί:   Ομάδα Κοπέρνικος, Ελισσαίος Βλάχος
Βοηθός οργάνωσης παραγωγής:   Μαρία Ξυδάκη, Στέλλα Μαλλιαράκη
Ηχογράφηση–editing- mastering:   Γιώργος Ζιώτας
Αφίσα:   Κώστας Θεοχάρης
Είδος παράστασης:   Παιδική
Συνδέσεις:   Επίσημη ιστοσελίδα
     
Τιμή εισιτηρίου:   8 €
     
     
  • Ώρα Παράστασης
  • Κυριακή 16/12/18: 11.30

  • Πέρα από τα εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά, από την παράσταση δεν λείπει το χιούμορ, η πρωτότυπη μουσική, το ζωντανό τραγούδι και το έξυπνο θεατρικό κείμενο της ομάδας Κοπέρνικος, που πάντα γοητεύει τους μικρούς και τους μεγάλους θεατές! Η διάδραση με τα παιδιά είναι έντονη στη διάρκεια της παράστασης, αλλά ακόμα και πριν από αυτήν.

 

  • Το πρωτότυπο κείμενο υπογράφουν οι, πολυβραβευμένοι συγγραφείς Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη, (ιδρυτικά μέλη της ομάδας Κοπέρνικος και βραβευμένοι με δύο Κρατικά βραβεία, διεθνή διάκριση White Raven κ.ά), ενώ η απολαυστική αυτή περιπέτεια, που έγινε ιδιαιτέρως αγαπητή σε γονείς και παιδιά, έχει μεταφερθεί και σε βιβλίο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος!

 

  • Η ομάδα Κοπέρνικος έχει παρουσιάσει τις πολύ επιτυχημένες παραστάσεις «Απαγορεύεται η μουσική» και «Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή».

 

Πίσω